torsdag 23 februari 2012

Lövet

Nu äntligen är lövet färdigt som ska vara med i Hemslöjdens 100-årsjubileumsutställning på Liljevalchs. Konstellationen heter "Ser du löven för alla träd" och jag ville ju vara med och bidra med min skaparförmåga. Skaparlusten kunde ju vara bra att ha till den också, men den lyste med sin frånvaro ända tills för ca 2 veckor sedan då jag tänkte att det nu var dags att göra nått. Formen, som såg ut som ett stort öra, gav inte mycket inspiration. Jag fick i alla fall ihop ett färdigt resultat som jag ändå tycker ser hyfsat bra ut.

 Framsida - gjord av tyger i färger som är folkdräkt för mig.
 Baksida - ett citat som användes flitigt under mitt år på Sätergläntan. Jag tror det var Elisabet Liby som introducerade det när vi skulle sy provlappar förhand. Ett mycket bra citat!

Utställningen startar 6 juni.

6 kommentarer:

 1. Det ser fint ut, mycket fint! Och jag som inte ens har gått på Sätergläntan blir lite fnissig av det där citatet (det användes där även före din tid, nämligen, men jag har ingen aning om vem som myntat det då). :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, jag kan tänka mig att det nog har använts länge innan jag gick där. Jag tror nog iaf främst att det var Elisabet som sa det, iaf hos oss i sömnadskursen.

   Radera
 2. Härligt löv! Vet Du vad det har för nummer så jag kan leta efter det på Liljevalchs i sommar?
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har för mig att det är 1126. Min mans löv är 1127, hans är en trädgren som han har täljt sina alster på.

   Radera
 3. Fint löv! Citatet används fortfarande flitigt på Sätergläntan trots att Elisabeth inte jobbar där längre, minns att Gillis Jimheden introducerade det för oss. Mycket användbart citat!

  SvaraRadera